Wycieczka do Opatowa klasy IIa i IIb
            Treść
24 Marca uczniowie klas IIa i IIb, uczestniczyli w szkolnej wycieczce do Zakładu cukierniczego OSM w Opatowie. W czasie wycieczki dzieci zgłębiały tajniki wiedzy na temat produkcji Krówki Opatowskiej. Dowiedzieliśmy się także tego, jakie składniki potrzebne są do powstania cukierków i jak przebiega proces produkcji.
W kawiarence „Krówkarenka” poznały dalsze tajemnice produkcji, a także opanowały sztukę ręcznego zawijania krówek we własne etykietki. Własnoręcznie zawinięte krówki zapakowały w pamiątkowy kuferek i zabrały do domu. Na pamiątkę pobytu w Opatowie w kawiarni dzieci zakupiły Krówki Opatowskie z logo Krówkarenki, a także Krówki w firmowych i okolicznościowych opakowaniach. Czas upłynął wszystkim słodko.
Wycieczka była bardzo ciekawa, a przede wszystkim słodka i wesoła. Ten dzień będziemy miło wspominać.
Wychowawcy klas :IIa i IIb