,,Babeczki z czekoladą i jabłkami’’- kl.IIb
Treść
W dniu 25 września 2025r. uczniowie klasy II b w ramach dodatkowych zajęć odbyli zajęcia w pracowni kulinarnej. Celem zajęć było rozwijanie zdolności kulinarnych wśród uczniów jak również stosowanie zdrowych produktów takich jak na przykład :mąka bezglutenowa, zamiennik cukru –erytrytol i inne. Lekcja miała na celu również zwiększenie świadomości na temat prawidłowych nawyków żywieniowych i kształtowanie umiejętności współdziałania w zespole.
Uczniowie zrobili babeczki z ekologicznymi jabłkami przyniesionymi przez kolegę z własnego sadu ,a także babeczki z kawałkami gorzkiej czekolady. Po skończonej pracy wszyscy usiedli do wspólnego stołu i przy herbatce odbyła się degustacja oraz podsumowanie zajęć.
Na zajęciach była miła i radosna atmosfera. Dało się również zaobserwować ,iż dzieci wzajemnie się wspierały.