Przejdź do treści
2025.09.25
Przejdź do stopki

Stołówka szkolna

Treść

 

Od 28.10.2025 do 10.11.2025

 

ALERGENY

DATA

MENU

 

1,7

Wtorek

28.10.25

Filet drobiowy w sosie curry, ryż z warzywami, herbata miętowo-cytrynowa, mus owocowy

1,7,9

Środa

29.10.25

Zupa ogórkowa, wkładka mięsna, chleb, śliwka

1,3

Czwartek

30.10.25

Frytki, pieczona karkówka, surówka z białej kapusty, kompot owocowy

1,3,7

Piątek

31.10.25

Naleśniki z musem owocowym i serem,

Danio w saszetkach

1,3,7,9

Poniedziałek

03.11.25

Zalewajka z jajkiem i kiełbaską, chleb, mleczna kanapka

1,3

Wtorek

04.11.25

Pieczony filet drobiowy, kulki ziemniaczane, buraczki, sok wieloowocowy

1,3,7,9

Środa

05.11.25

Rosół z zacierką, wkładka mięsna, banan

1,3,4,7

Czwartek

06.11.25

Ryba z serem, ziemniaki, surówka z kapusty kiszonej, herbata rumiankowa

1,3,7

Piątek

07.11.25

Knedle z truskawkami, baton zbożowy

 

Poniedziałek

10.11.25

Dzień wolny od zajęć

 

 

 

 

 

*Alergeny:

1.Zboża zawierające gluten                                                                                                                            

2.Skorupiaki i produkty pochodne
3.Jaja i produkty pochodne
4.Ryby i produkty pochodne
5.Orzeszki ziemne i produkty pochodne
6.Soja i produkty pochodne
7.Mleko i produkty pochodne
8.Orzechy (migdały, orzechy laskowe , orzechy włoskie , orzechy nerkowca , orzeszki  pecan , orzechy brazylijskie, orzechy pistacjowe
9.Seler i produkty pochodne
10.Gorczyca i produkty pochodne
11.Sezam i produkty pochodne
12.Dwutlenek Siarki i siarczyny
13.Łubin
14.Mięczaki
Do przygotowywania posiłków używane są przyprawy : pieprz czarny .majeranek, oregano, cary, kurkuma, bazylia, zioła prowansalskie , papryka słodka, pieprz ziołowy, pieprz cytrynowy. Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy. 

 

 

2102188