Przejdź do treści
2025.09.25
Przejdź do stopki

kulinarna_s

Treść

#LaboratoriaPrzyszłości

#LaboratoriaPrzyszlosci

 

 

29.09.2022r.

Klasa: V

Prowadzący: Wioletta Bańkowska, Bożena Skoczewska

Opis zajęć:

28 września obchodziliśmy Światowy Dzień Jabłka, przy tej okazji uczniowie klasy V uczestniczyli w zajęciach promujących zdrowe odżywianie i walory zdrowotne jabłek.
Ale zanim młodzi amatorzy sztuki kulinarnej zabrali się do pracy, był czas na zapoznanie się
z regulaminem pracowni kulinarnej i zasadami BHP. W szkolnej pracowni kulinarnej uczniowie klasy V przygotowali deser z jabłkiem w roli głównej, wykorzystując sprzęt zakupiony w ramach programu Laboratoria Przyszłości. Wspólne gotowanie sprawiło, że smaki i aromaty przygotowywanej potrawy na długo pozostaną w pamięci  uczestników.

 

 

2102664