Stołówka szkolna
Treść
Od 28.10.2025 do 10.11.2025
|
ALERGENY |
DATA |
MENU
|
|
1,7 |
Wtorek 28.10.25 |
Filet drobiowy w sosie curry, ryż z warzywami, herbata miętowo-cytrynowa, mus owocowy |
|
1,7,9 |
Środa 29.10.25 |
Zupa ogórkowa, wkładka mięsna, chleb, śliwka |
|
1,3 |
Czwartek 30.10.25 |
Frytki, pieczona karkówka, surówka z białej kapusty, kompot owocowy |
|
1,3,7 |
Piątek 31.10.25 |
Naleśniki z musem owocowym i serem, Danio w saszetkach |
|
1,3,7,9 |
Poniedziałek 03.11.25 |
Zalewajka z jajkiem i kiełbaską, chleb, mleczna kanapka |
|
1,3 |
Wtorek 04.11.25 |
Pieczony filet drobiowy, kulki ziemniaczane, buraczki, sok wieloowocowy |
|
1,3,7,9 |
Środa 05.11.25 |
Rosół z zacierką, wkładka mięsna, banan |
|
1,3,4,7 |
Czwartek 06.11.25 |
Ryba z serem, ziemniaki, surówka z kapusty kiszonej, herbata rumiankowa |
|
1,3,7 |
Piątek 07.11.25 |
Knedle z truskawkami, baton zbożowy |
|
|
Poniedziałek 10.11.25 |
Dzień wolny od zajęć |
*Alergeny:
1.Zboża zawierające gluten
2.Skorupiaki i produkty pochodne
3.Jaja i produkty pochodne
4.Ryby i produkty pochodne
5.Orzeszki ziemne i produkty pochodne
6.Soja i produkty pochodne
7.Mleko i produkty pochodne
8.Orzechy (migdały, orzechy laskowe , orzechy włoskie , orzechy nerkowca , orzeszki pecan , orzechy brazylijskie, orzechy pistacjowe
9.Seler i produkty pochodne
10.Gorczyca i produkty pochodne
11.Sezam i produkty pochodne
12.Dwutlenek Siarki i siarczyny
13.Łubin
14.Mięczaki
Do przygotowywania posiłków używane są przyprawy : pieprz czarny .majeranek, oregano, cary, kurkuma, bazylia, zioła prowansalskie , papryka słodka, pieprz ziołowy, pieprz cytrynowy. Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy.