Jadłospis

 

 

 

Alergeny

1,7,9

Poniedziałek

18.10.21

Zupa pomidorowa z makaronem, wkładka, marchewka 

7

Wtorek

19.10.21

Kiełbasa zapiekana, ziemniaki, sur. z kapusty kwaszonej, kompot  

1,7,9

Środa

20.10.21

Zupa fasolowa, wkładka, chleb, śliwka

1

Czwartek

21.10.21

Łazanki z mięsem i kapustą, herbata, banan

 7

Piątek

22.10.21

 Ryż z jabłkami, jogurt

1,7,9

Poniedziałek

25.10.21

Zupa pieczarkowa z makaronem, wkładka, marchewka 

1,3,7

Wtorek

26.10.21

Kotlet mielony, ziemniaki, buraczki,   herbata

1,9

Środa

27.10.21

Rosół z makaronem, wkładka,  jogurt

1,9

Czwartek

28.10.21

Bigos, chleb, herbata, banan

1,7

Piątek

29.10.21

Makaron z serem, galaretka

 

 

 

Alergeny: 

1. Zboża zawierające gluten.

2. Skorupiaki i produkty pochodne

3. Jaja i produkty pochodne

4. Ryby i produkty pochodne

5. Orzeszki ziemne i produkty pochodne

6. Soja i produkty pochodne

7. Mleko i produkty pochodne

8. Orzechy (migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzeszki pecan, orzechy brazylijskie, orzechy pistacjowe)

9. Seler i produkty pochodne

10. Gorczyca i produkty pochodne

11. Sezam i produkty pochodne

12. Dwutlenek siarki i siarczany

13. Łubin

14. Mięczaki

 

Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: pieprz czarny, majeranek, oregano, curry, kurkuma, bazylia, zioła prowansalskie, papryka słodka, pieprz ziołowy, pieprz cytrynowy. Zgodnie z informacjami od producentów mogą zawierać śladowe ilości glutenu, mleka, soi, selera i gorczycy.