JADŁOSPIS
Treść
|
Data |
Śniadanie |
Obiad |
Podwieczorek |
|
01 XII |
1,3,7 Chleb mieszany, razowy, masło, szynka na biało, ogórek konserwowy, herbata z cytryną, ciastko zbożowe |
1,3,7,9 Zupa grochowa z groszku łupanego, naleśniki z dżemem owocowym, kompot owocowy |
1,7 Płatki kukurydziane z mlekiem |
|
02 XII |
1,3,7 Bułka pszenna, grahamka, masło, serek Almette, papryka, kasza manna na mleku, banan |
1,3,7,9 Koperkowa z zacierką, kotlet drobiowy panierowany, ziemniaki, surówka z selera i rodzynkami, soczek owocowy |
Kisiel z owocami, biszkopty |
|
03 XII |
1,3,7 Chleb mieszany, razowy, masło, pasztecik drobiowy, pomidor, kiełki rzodkiewki, herbata owocowa |
1,3,7,9 Barszcz biały z jajkiem, kiełbaską i chlebem, kopytka, pomarańcza, kompot owocowy |
1,3,7 Szarlotka (Wyrób własny) |
|
04 XII |
1,3,7 Chałka drożdżowa z masłem, serek Danio w saszetkach, mandarynka, kawa Inka |
1,3,7,9 Zupa jarzynowa z ziemniakami, spaghetti z sosem mięsno- warzywnym, kompot owocowy |
Banan |
|
05 XII |
1,3,4,7 Chleb mieszany, razowy, masło, pasta rybna z ogórkiem kiszonym, herbata rumiankowa, jabłko |
1,3,7,9 Barszcz czerwony z uszkami, jajko sadzone, ziemniaki, buraczki, kompot owocowy |
Flipsy kukurydziane, soczek w kartoniku |
Lista produktów wykorzystanych do gotowania dostępna do wglądu na kuchni.
Zastrzega się zmiany w jadłospisie
*Alergeny:
1.Zboża zawierające gluten
2.Skorupiaki i produkty pochodne
3.Jaja i produkty pochodne
4.Ryby i produkty pochodne
5.Orzeszki ziemne i produkty pochodne
6.Soja i produkty pochodne
7.Mleko i produkty pochodne
8.Orzechy (migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzeszki pecan, orzechy brazylijskie, orzechy pistacjowe
9.Seler i produkty pochodne
10.Gorczyca i produkty pochodne
11.Sezam i produkty pochodne
12.Dwutlenek Siarki i siarczyny
13.Łubin
14.Mięczaki
Do przygotowywania posiłków używane są przyprawy : pieprz czarny .majeranek, oregano, cary, kurkuma, bazylia, zioła prowansalskie , papryka słodka, pieprz ziołowy, pieprz cytrynowy. Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy.