18 maja 2017 r. odbył się Szkolny Turniej Kulinarny „Mały kucharz” dla uczniów z klas I – III. szkoły podstawowej. Każdą klasę reprezentowały czteroosobowe drużyny.
Celem działania było upowszechnianie i propagowanie zdrowego żywienia, pobudzanie zainteresowań zdrową sztuką kulinarną oraz wdrażanie do zasad higieny i estetyki w sztuce kulinarnej.
Klasa I:
Karolina Januszewska, Hubert Łysiak, Karol Kwiecień, Szymon Kiciński
Klasa II a:
Amelia Szczepaniak, Maria Bednarska, Filip Papros, Adrian Tomczak
Klasa II b:
Amelia Kos, Julia Jazgara, Wojciech Abram, Matylda Gierek
Klasa IIIa:
Aleksandra Górska, Natalia Skowron, Zuzanna Ryńska, Maria Kwiecień
Klasa III b:
Martyna Jankowska, Kinga Czech, Wiktoria Słowiakowska, Katarzyna Pogorzelska
Klasa III c:
Karolina Łysiak, Aleksandra Okoń, Oliwia Ostrowska, Bartosz Lasota
Zadania były zróżnicowane. Należało się wykazać zarówno wiedza teoretyczną , jak i praktyczną, dotyczącą zdrowego odżywiania.
Prace konkursowe oceniała komisja w składzie: p. Mariola Abramczyk, p. Ilona Witczak, p. Magdalena Pisarska, p. Joanna Jur.
Drużyny, które najlepiej zaprezentowały się otrzymały nagrody rzeczowe.
I miejsce – drużyna z klasy III a
II miejsce – drużyna klasy III c
III miejsce – drużyna z klasa II a
Pozostałe drużyny otrzymały nagrody pocieszenia.
Konkurs zorganizowany został w ramach projektu „Zdrowe - Nietrudne”.
J. Jur, I. Witczak, M. Pisarska