Jadłospis

 

29.11.2021r.

Poniedziałek

Składniki alergenne

Chleb żytni, razowy,  masło polędwica miodowa ,pomidory, herbata z miodem

7,1

Ogórkowa,  makaron z serem, jabłko, kompot wieloowocowy

1,7,9

 

Wafle ryżowe z dżemem, sok owocowy

 

30.11.2021r.

Wtorek

Składniki alergenna

Bułki pszenne, razowe, masło, ser żółty, rzodkiewka, kakao

3,7

Krupnik jaglany, ziemniaki, mielone, buraczki, kompot,

1,3,7

Banan, flipsy

01.12.2021r.

Środa

 

Składniki alergenne

Chleb, mieszany, razowy, żytni, masło, krakowska, ogórki świeże, herbata owocowa

1,3,4,7

Pejzanka, ryż z musem truskawkowo-jogurtowym, kompot

1,3,7

Chałka z masłem, jabłko

02.12.2021r.

Czwartek

Składniki alergenne

Bułka pszenna, razowa, masło, pasta jajeczna ze szczypiorkiem, kawa inka

1,7,3

Rosół z  makaronem, fasolka po bretońsku, banan,   kompot

1,3

 

Serek danio z brzoskwiniami, bułeczka

03.12.2021r.

Piątek

Składniki alergenne

Chleb mieszany ,razowy, masło, pasta rybna, ogórek kiszony, papryka, herbatka

1,7,4

Borowikowa, ryba miruna smażona, ziemniaki ,sałata lodowa ze śmietaną, kompot

1,7,3

Ciasto babka, mandarynka

Zastrzega się zmiany w jadłospisie

 

 

Alergeny: 

1. Zboża zawierające gluten.

2. Skorupiaki i produkty pochodne

3. Jaja i produkty pochodne

4. Ryby i produkty pochodne

5. Orzeszki ziemne i produkty pochodne

6. Soja i produkty pochodne

7. Mleko i produkty pochodne

8. Orzechy (migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzeszki pecan, orzechy brazylijskie, orzechy pistacjowe)

9. Seler i produkty pochodne

10. Gorczyca i produkty pochodne

11. Sezam i produkty pochodne

12. Dwutlenek siarki i siarczany

13. Łubin

14. Mięczaki

 

Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: pieprz czarny, majeranek, oregano, curry, kurkuma, bazylia, zioła prowansalskie, papryka słodka, pieprz ziołowy, pieprz cytrynowy. Zgodnie z informacjami od producentów mogą zawierać śladowe ilości glutenu, mleka, soi, selera i gorczycy.