Stołówka szkolna
Treść
Od 09.12.2025 do 22.12.2025
|
ALERGENY |
DATA |
MENU
|
|
1 |
Wtorek 09.12.25 |
Gulasz z kaszą jęczmienną, surówka z ogórka konserwowego, herbata z cytryną |
|
1,7,9 |
Środa 10.12.25 |
Zupa pieczarkowa z makaronem, wkładka mięsna, winogron |
|
1,3 |
Czwartek 11.12.25 |
Nuggetsy, frytki, surówka z kiszonej kapusty, woda niegazowana |
|
1,7 |
Piątek 12.12.25 |
Ryż z musem truskawkowo- jogurtowym , jogurt pitny Skyr |
|
1,3,7 |
Poniedziałek 15.12.25 |
Barszcz biały z jajkiem i kiełbasą , chleb, ciastko zbożowe |
|
1,7 |
Wtorek 16.12.25 |
Potrawka drobiowa, ziemniaki, surówka z pora i jabłka, kompot wieloowocowy |
|
1,3,9 |
Środa 17.12.25 |
Rosół z makaronem, wkładka mięsna, kiwi |
|
1,3 |
Czwartek 18.12.25 |
Spaghetti z sosem Napoli, herbata rumiankowa |
|
|
Piątek 19.12.25 |
Woda, mus owocowy |
|
|
Poniedziałek 22.12.25 |
Zimowa przerwa świąteczna |
*Alergeny:
1.Zboża zawierające gluten
2.Skorupiaki i produkty pochodne
3.Jaja i produkty pochodne
4.Ryby i produkty pochodne
5.Orzeszki ziemne i produkty pochodne
6.Soja i produkty pochodne
7.Mleko i produkty pochodne
8.Orzechy (migdały, orzechy laskowe , orzechy włoskie , orzechy nerkowca , orzeszki pecan , orzechy brazylijskie, orzechy pistacjowe
9.Seler i produkty pochodne
10.Gorczyca i produkty pochodne
11.Sezam i produkty pochodne
12.Dwutlenek Siarki i siarczyny
13.Łubin
14.Mięczaki
Do przygotowywania posiłków używane są przyprawy : pieprz czarny .majeranek, oregano, cary, kurkuma, bazylia, zioła prowansalskie , papryka słodka, pieprz ziołowy, pieprz cytrynowy. Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy.