Jadłospis

 

Alergeny

Data

M E N U

 

 

1,3,7

Piątek

12.05.23

Kopytka z serem i okrasą, jogurt

1

Poniedziałek

15.05.23

Barszcz czerwony z uszkami, ciastko zbożowe

1

Wtorek

16.05.23

Bigos z mięsem, chleb, herbata, rzodkiewka

1,7,9

Środa

17.05.23

Zupa kalafiorowa, wkładka, chleb, banan

1,3,7

Czwartek

18.05.23

Nagetsy, frytki, surówka z kapusty białej i papryki, kompot

1,7

Piątek

19.05.23

Makaron z serem, kisiel, jogurt

1,3,7,9,10

Poniedziałek

22.05.23

 Żurek Śląski z jajkiem i kiełbasą, wkładka, chleb, rogal

1,7,9

Poniedziałek

29.05.23

Zupa pomidorowa z makaronem, wkładka, ciastko zbożowe

1,7

Wtorek

30.05.23

Kiełbasa pieczona, ziemniaki, surówka z kap. kwaszonej, rumianek

1,7,9

Środa

31.05.23

Kapuśniak zabielany, wkładka, chleb, truskawka

1

Czwartek

01.06.23

Pączek z nadzieniem, woda Water Kubuś

 

 

 

 

 

*Alergeny:

1.Zboża zawierające gluten                                                                                                                            

2.Skorupiaki i produkty pochodne
3.Jaja i produkty pochodne
4.Ryby i produkty pochodne
5.Orzeszki ziemne i produkty pochodne
6.Soja i produkty pochodne
7.Mleko i produkty pochodne
8.Orzechy (migdały, orzechy laskowe , orzechy włoskie , orzechy nerkowca , orzeszki  pecan , orzechy brazylijskie, orzechy pistacjowe
9.Seler i produkty pochodne
10.Gorczyca i produkty pochodne
11.Sezam i produkty pochodne
12.Dwutlenek Siarki i siarczyny
13.Łubin
14.Mięczaki
Do przygotowywania posiłków używane są przyprawy : pieprz czarny .majeranek, oregano, cary, kurkuma, bazylia, zioła prowansalskie , papryka słodka, pieprz ziołowy, pieprz cytrynowy. Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy.