Przejdź do treści
2025.09.25
Przejdź do stopki

Stołówka szkolna

Treść

 

Od 09.12.2025 do 22.12.2025

 

ALERGENY

DATA

MENU

 

1

Wtorek

09.12.25

Gulasz z kaszą jęczmienną, surówka z ogórka konserwowego, herbata z cytryną

1,7,9

Środa

10.12.25

Zupa pieczarkowa z makaronem, wkładka mięsna, winogron

1,3

Czwartek

11.12.25

Nuggetsy, frytki, surówka z kiszonej kapusty, woda niegazowana

1,7

Piątek

12.12.25

Ryż z musem truskawkowo- jogurtowym , jogurt pitny Skyr

1,3,7

Poniedziałek

15.12.25

Barszcz biały z jajkiem i kiełbasą , chleb, ciastko zbożowe

1,7

Wtorek

16.12.25

Potrawka drobiowa, ziemniaki, surówka z pora i jabłka, kompot wieloowocowy

1,3,9

Środa

17.12.25

Rosół z makaronem, wkładka mięsna, kiwi

1,3

Czwartek

18.12.25

Spaghetti z sosem Napoli, herbata rumiankowa

 

Piątek

19.12.25

Woda, mus owocowy

 

Poniedziałek

22.12.25

Zimowa przerwa świąteczna

 

 

 

 

 

*Alergeny:

1.Zboża zawierające gluten                                                                                                                            

2.Skorupiaki i produkty pochodne
3.Jaja i produkty pochodne
4.Ryby i produkty pochodne
5.Orzeszki ziemne i produkty pochodne
6.Soja i produkty pochodne
7.Mleko i produkty pochodne
8.Orzechy (migdały, orzechy laskowe , orzechy włoskie , orzechy nerkowca , orzeszki  pecan , orzechy brazylijskie, orzechy pistacjowe
9.Seler i produkty pochodne
10.Gorczyca i produkty pochodne
11.Sezam i produkty pochodne
12.Dwutlenek Siarki i siarczyny
13.Łubin
14.Mięczaki
Do przygotowywania posiłków używane są przyprawy : pieprz czarny .majeranek, oregano, cary, kurkuma, bazylia, zioła prowansalskie , papryka słodka, pieprz ziołowy, pieprz cytrynowy. Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy. 

 

 

2163349