Jadłospis

 

 

Alergeny

Data

M E N U

1,7,9

Poniedziałek

06.11.23

Zupa pomidorowa z makaronem, wkładka mięsna, ciastko zbożowe

1,3,7

Wtorek

07.11.23

Kotlet mielony, ziemniaki, buraczki,kompot winogron

1,7,9

Środa

08.11.23

Kapuśniak zabielany, wkładka mięsna,chleb, banan

1,9,10

Czwartek

09.11.23

Strogonow, chleb, wafelek

1,3,7

Piątek

10.11.23

Racuchy drożdżowe z dżemem, jogurt owocowy

1,7,9

Poniedziałek

13.11.23

Zupa z ciecierzycy, wkładka mięsna, chleb, rogalik 7days

1,7,9,10

Wtorek

14.11.23

Gulasz z kaszą, ogórki konserwowe ,  herbata

1,7,9

Środa

15.11.23

Zupa brokułowa, wkładka mięsna, chleb, banan

7,10

Czwartek

16.11.23

Wątróbka drobiowa, ziemniaki, ogórki kwaszone, herbata

1,7

Piątek

17.11.23

Pierogi z serem, jogurt owocowy

 

 

 

*Alergeny:

1.Zboża zawierające gluten                                                                                                                            

2.Skorupiaki i produkty pochodne
3.Jaja i produkty pochodne
4.Ryby i produkty pochodne
5.Orzeszki ziemne i produkty pochodne
6.Soja i produkty pochodne
7.Mleko i produkty pochodne
8.Orzechy (migdały, orzechy laskowe , orzechy włoskie , orzechy nerkowca , orzeszki  pecan , orzechy brazylijskie, orzechy pistacjowe
9.Seler i produkty pochodne
10.Gorczyca i produkty pochodne
11.Sezam i produkty pochodne
12.Dwutlenek Siarki i siarczyny
13.Łubin
14.Mięczaki
Do przygotowywania posiłków używane są przyprawy : pieprz czarny .majeranek, oregano, cary, kurkuma, bazylia, zioła prowansalskie , papryka słodka, pieprz ziołowy, pieprz cytrynowy. Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy.