ALERGENY |
DATA |
MENU
|
1,3,7 |
Poniedziałek 03.02.25 |
Barszcz biały z kiełbasą i jajkiem, chleb |
1,7 |
Wtorek 04.02.25 |
Gulasz z kaszą, ogórki, herbata |
1,9 |
Środa 05.02.25 |
Rosół z makaronem, wkładka ciastko zbożowe |
1,3,7 |
Czwartek 06.02.25 |
Kotlet mielony, ziemniaki, buraczki, herbata |
1,3,7 |
Piątek 07.02.25 |
Pankejki z dżemem, jogurt |
1,7,9 |
Poniedziałek 10.02.25 |
Zupa ogórkowa, wkładka, chleb, baton zbożowy |
1,3,7 |
Wtorek 11.02.25 |
Kotlet schabowy, ziemniaki, mizeria, herbata |
1,7,9 |
Środa 12.02.25 |
Kapuśniak zabielany, wkładka chleb, banan |
1,7 |
Czwartek 13.02.25 |
Fasolka po bretońsku, herbata, chleb |
1,7 |
Piątek 14.02.25 |
Makaron z serem, kisiel |
*Alergeny:
1.Zboża zawierające gluten
2.Skorupiaki i produkty pochodne
3.Jaja i produkty pochodne
4.Ryby i produkty pochodne
5.Orzeszki ziemne i produkty pochodne
6.Soja i produkty pochodne
7.Mleko i produkty pochodne
8.Orzechy (migdały, orzechy laskowe , orzechy włoskie , orzechy nerkowca , orzeszki pecan , orzechy brazylijskie, orzechy pistacjowe
9.Seler i produkty pochodne
10.Gorczyca i produkty pochodne
11.Sezam i produkty pochodne
12.Dwutlenek Siarki i siarczyny
13.Łubin
14.Mięczaki
Do przygotowywania posiłków używane są przyprawy : pieprz czarny .majeranek, oregano, cary, kurkuma, bazylia, zioła prowansalskie , papryka słodka, pieprz ziołowy, pieprz cytrynowy. Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy.