Jadłospis

 

 

ALERGENY

DATA

MENU

 

1,3,7

Poniedziałek

03.02.25

Barszcz biały z kiełbasą i jajkiem, chleb

1,7

Wtorek

04.02.25

Gulasz z kaszą, ogórki, herbata

1,9

Środa

05.02.25

Rosół z makaronem, wkładka ciastko zbożowe

1,3,7

Czwartek

06.02.25

Kotlet mielony, ziemniaki, buraczki, herbata

1,3,7

Piątek

07.02.25

Pankejki z dżemem, jogurt

1,7,9

Poniedziałek

10.02.25

Zupa ogórkowa, wkładka, chleb, baton zbożowy

1,3,7

Wtorek

11.02.25

Kotlet schabowy, ziemniaki, mizeria, herbata

1,7,9

Środa

12.02.25

 Kapuśniak zabielany, wkładka chleb, banan

1,7

Czwartek

13.02.25

Fasolka po bretońsku, herbata, chleb

1,7

Piątek

14.02.25

Makaron z serem, kisiel

 

 

 

 

 

*Alergeny:

1.Zboża zawierające gluten                                                                                                                            

2.Skorupiaki i produkty pochodne
3.Jaja i produkty pochodne
4.Ryby i produkty pochodne
5.Orzeszki ziemne i produkty pochodne
6.Soja i produkty pochodne
7.Mleko i produkty pochodne
8.Orzechy (migdały, orzechy laskowe , orzechy włoskie , orzechy nerkowca , orzeszki  pecan , orzechy brazylijskie, orzechy pistacjowe
9.Seler i produkty pochodne
10.Gorczyca i produkty pochodne
11.Sezam i produkty pochodne
12.Dwutlenek Siarki i siarczyny
13.Łubin
14.Mięczaki
Do przygotowywania posiłków używane są przyprawy : pieprz czarny .majeranek, oregano, cary, kurkuma, bazylia, zioła prowansalskie , papryka słodka, pieprz ziołowy, pieprz cytrynowy. Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy.