Jadłospis

 

 

 

 

Alergeny

Data

Menu

1,7,9

Poniedziałek

14.06.21

Zupa z soczewicy czerwonej, wkładka m., wafelek

1,6,7

Wtorek

15.06.21

Fasolka po bretońsku, chleb, herbata

1,7

Środa

16.06.21

Kapuśniak zabielany, wkładka m.,, chleb, truskawki

1,7,9

Czwartek

17.06.21

Udko pieczone, ziemniaki, surówka marchewka zasmażana z groszkiem

1,3,7

Piątek

18.06.21

Naleśniki z serem i dżemem, kisiel

9

Poniedziałek

21.06.21

Barszcz czerwony z uszkami, mus owocowy Kubuś

1,9

Wtorek

22.06.21

Bigos, chleb, herbata, pomarańcza

3,7,9

Środa

23.06.21

Zupa szczawiowa z jajkiem, wkładka m., chleb

1,7,9

Czwartek

24.06.21

Karkówka pieczona, frytki, surówka z kapusty białej

 

 

 

 

Alergeny: 

1. Zboża zawierające gluten.

2. Skorupiaki i produkty pochodne

3. Jaja i produkty pochodne

4. Ryby i produkty pochodne

5. Orzeszki ziemne i produkty pochodne

6. Soja i produkty pochodne

7. Mleko i produkty pochodne

8. Orzechy (migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzeszki pecan, orzechy brazylijskie, orzechy pistacjowe)

9. Seler i produkty pochodne

10. Gorczyca i produkty pochodne

11. Sezam i produkty pochodne

12. Dwutlenek siarki i siarczany

13. Łubin

14. Mięczaki

 

Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: pieprz czarny, majeranek, oregano, curry, kurkuma, bazylia, zioła prowansalskie, papryka słodka, pieprz ziołowy, pieprz cytrynowy. Zgodnie z informacjami od producentów mogą zawierać śladowe ilości glutenu, mleka, soi, selera i gorczycy.