Jadłospis

 

 

 

Alergeny

Data

M E N U

1,3,7,9

Poniedziałek

15.04.24

Barszcz biały z jajkiem i kiełbaską, chleb, ciastko fit zbożowe

1,7

Wtorek

16.04.24

Kotlet mielony , ziemniaki, buraczki, kompot

1,9

Środa

17.04.24

Rosół z makaronem, wkładka mięsna, jabłko

1,7

Czwartek

18.04.24

Pieczona  karkówka, frytki, surówka z  czerwonej kapusty, herbata owocowa

1,3,7

Piątek

19.04.24

 Pancake z dżemem, jogurt owocowy

1,9

Poniedziałek

22.04.24

Krupnik z kaszą, wkładka mięsna,chleb, ciastko  owsiane

1

Wtorek

23.04.24

Bigos z mięsem, chleb, herbata  z cytryną

1,7,9

Środa

24.04.24

Zupa fasolowa,wkładka mięsna, chleb, banan

1,3,7

Czwartek

25.04.24

Filet drobiowy ziemniaki, mizeria, kompot owocowy

1,7

Piątek

26.04.24

Ryż z  sosem truskawkowym ,  Monte

 

 

 

 

*Alergeny:

1.Zboża zawierające gluten                                                                                                                            

2.Skorupiaki i produkty pochodne
3.Jaja i produkty pochodne
4.Ryby i produkty pochodne
5.Orzeszki ziemne i produkty pochodne
6.Soja i produkty pochodne
7.Mleko i produkty pochodne
8.Orzechy (migdały, orzechy laskowe , orzechy włoskie , orzechy nerkowca , orzeszki  pecan , orzechy brazylijskie, orzechy pistacjowe
9.Seler i produkty pochodne
10.Gorczyca i produkty pochodne
11.Sezam i produkty pochodne
12.Dwutlenek Siarki i siarczyny
13.Łubin
14.Mięczaki
Do przygotowywania posiłków używane są przyprawy : pieprz czarny .majeranek, oregano, cary, kurkuma, bazylia, zioła prowansalskie , papryka słodka, pieprz ziołowy, pieprz cytrynowy. Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy.