Jadłospis

 

1,3,7

Czwartek

16.09.21

Kotlet schabowy, ziemniaki, mizeria, herbata

1,7

Piątek

17.09.21

Makaron z serem, jogurt

1,3,7

Poniedziałek

20.09.21

Barszcz biały z kiełbasą i jajkiem, chleb, marchewka

1,9

Wtorek

21.09.21

 Bigos, chleb, herbata, marchewka

1,7,9

Środa

22.09.21

 Zupa fasolowa, wkładka, śliwka

1,3,9

Czwartek

23.09.21

Makaron z sosem Napoli, herbata, jabłko

3,4,7

Piątek

24.09.21

Kostka rybna, ziemniaki, surówka                 z kapusty kwaszonej, herbata

1,9

Poniedziałek

27.09.21

Rosół z makaronem, wkładka, jabłko

7

Wtorek

28.09.21

Kiełbasa pieczona, ziemniaki, surówka  z kapusty pekińskiej, herbata

1,7,9

Środa

29.09.21

 Kapuśniak zabielany, wkładka, chleb, winogron

 

 

 

Alergeny: 

1. Zboża zawierające gluten.

2. Skorupiaki i produkty pochodne

3. Jaja i produkty pochodne

4. Ryby i produkty pochodne

5. Orzeszki ziemne i produkty pochodne

6. Soja i produkty pochodne

7. Mleko i produkty pochodne

8. Orzechy (migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzeszki pecan, orzechy brazylijskie, orzechy pistacjowe)

9. Seler i produkty pochodne

10. Gorczyca i produkty pochodne

11. Sezam i produkty pochodne

12. Dwutlenek siarki i siarczany

13. Łubin

14. Mięczaki

 

Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: pieprz czarny, majeranek, oregano, curry, kurkuma, bazylia, zioła prowansalskie, papryka słodka, pieprz ziołowy, pieprz cytrynowy. Zgodnie z informacjami od producentów mogą zawierać śladowe ilości glutenu, mleka, soi, selera i gorczycy.